Project Description

Qurios Zandvoort – Visitor Centre

Location: Zandvoort
Year: 2019
Area: 32.150 m2
Status: built
Client: Qurios
Team: Remko Remijnse, Agnese Argenti, Emanuele Saracino, Manfredi Guidi di Bagno
Landscape: Snoek Puur Groen
Interior: RH Interieurs
Contractor: Barli and Peter Peters

Mid July 2019 recreational park Qurios Zandvoort opened its doors. The park is situated between the Formula 1 track, the national park Kennemerland and the beach of the town of Zandvoort. It’s also conveniently close to the cities of Haarlem and Amsterdam. Because of its unique location the park will attract a very diverse group of guests. From city dwellers to beachgoers and from nature lovers to race fanatics. For the design of the park this meant that it couldn’t be a ‘1 size fits all’ concept and should be able to accommodate this diverse group of guests. The architecture of the park plays a key role in giving meaning and expression to this diversity.