plaats: Rijssen
jaar: 2009-2014
oppervlakte: 20.000m2
status: lopend
opdrachtgever: Stichting Philadelphia Zorg

Eind 2014 wordt in Rijssen de eerste fase van het woon-zorgcomplex ‘Woonzorggebied Rijssen’ opgeleverd. Woonzorggebied Rijssen speelt in op de wens van de nieuwe generatie ouderen om zelfstandig en levensloopbestendig te wonen.

Wonen passend bij hun levensstijl en in de nabijheid van zorgvoorzieningen. Het woonzorggebied bestaat uit meerdere losstaande gebouwen met allen een eigen herkenbare en frisse uitstraling. Elk gebouw huisvest een eigen doelgroep en richt zich op de specifieke levensstijl van de bewoner. Hierdoor ontstaat verscheidenheid in gebondenheid met een woonuitstraling en geen zorguitstraling.

De gebouwen staan op en rond een hoogwaardige groene openbare ruimte. In deze openbare ruimte worden jong en oud uitgenodigd in beweging te komen en elkaar te ontmoeten en daarmee het sociale isolement van vele ouderen te doorbreken. De buitenruimte van het woonzorggrbied is net zo belangrijk als de binnenruimte. De buitenruimte vormt de fysieke en sociale drager van het plan. Hier komen de bewoners van Eltheto elkaar en de buurt tegen.

In de buitenruimte zal een waterplein worden aangelegd als ideale speelplek voor (klein)kinderen, een plek met bewegingstoestellen voor ouderen en een jeux des boules veld. Vanuit de woonkamers en de balkons van de woningen wordt uitzicht geboden op deze groene en levendige buitenruimte.

 

2by4-Eltheto-concept-diagram

Eltheto Housing and Healthcare Centre-Aerial view

Eltheto Housing and Healthcare Centre-Bird's eye view

Eltheto Housing and Healthcare Centre-Lifestryles

Eltheto Housing and Healthcare Centre-Building 01-Row houses

Eltheto Housing and Healthcare Centre-Public square overview

Eltheto Housing and Healthcare Centre-Public square overview

Eltheto Housing and Healthcare Centre-Building 02 from the inner square

Eltheto Housing and Healthcare Centre-Building 02 street view

Eltheto Housing and Healthcare Centre-Public square

Eltheto Housing and Healthcare Centre-Building 04