Project Description

WoonZorgPlein Eltheto, Rijssen

plaats: Karel Doormanstraat/ Schoolstraat, Rijssen
jaar: 2009 -2014
oppervlakte: 20.000m2
status: fase 1 gerealiseerd, fase 2 gerealiseerd
opdrachtgever: Twinta, de Goede Woning, Philadelphia
Aannemer: Hegeman, Nijverdal
team: Remko Remijnse, Rocco Reukema, Jille Koop, Marco Olgiati, Fernando Herrera, Georgios Siokas, Christine Vriesema, Magdalena Orzel, Edyta Wisniewska, Nicolae Petrencu, Jessica Branchesi, Adela Lorenzo, Isabel Rivas, Julien Bezault, Amaia Lezaun, Michael Labory, Leonor Coutinho, Laura Maasry, Bart Machielsen, Tieme Zwartbol

Eind 2014 wordt in Rijssen de eerste fase van het woon-zorgcomplex ‘Eltheto’ opgeleverd. Eltheto speelt in op de wens van de nieuwe generatie ouderen om zelfstandig en levensloopbestendig te wonen.

Wonen passend bij hun levensstijl en in de nabijheid van zorgvoorzieningen. Eltheto bestaat uit meerdere losstaande gebouwen met allen een eigen herkenbare en frisse uitstraling. Elk gebouw huisvest een eigen doelgroep en richt zich op de specifieke levensstijl van de bewoner. Hierdoor ontstaat verscheidenheid in gebondenheid met een woonuitstraling en geen zorguitstraling.

De gebouwen staan op en rond een hoogwaardige groene openbare ruimte. In deze openbare ruimte worden jong en oud uitgenodigd in beweging te komen en elkaar te ontmoeten en daarmee het sociale isolement van vele ouderen te doorbreken. De buitenruimte van Eltheto is net zo belangrijk als de binnenruimte. De buitenruimte vormt de fysieke en sociale drager van het plan. Hier komen de bewoners van Eltheto elkaar en de buurt tegen.