Project Description

Tuinhuis “Oude Rijn”, Leiden

plaats: Leiden
jaar: 2003
oppervlakte: 8m2
status: gerealiseerd
opdrachtgever: particuliere opdrachtgever

 

Het tuinhuis vormt de overgang tussen een diepe smalle tuin en de Oude Rijn.

De bestaande houten steiger wordt tot in het tuinhuis doorgetrokken en omgevouwen in een wand- en dakvorm. De warme, houten binnenkant staat in contrast met de strakke gevel die uit glas en aluminium bestaat.

Er is voor veel glas gekozen om vanuit het woonhuis en de tuin door het tuinhuis te kunnen kijken om zo toch de relatie met het water te behouden. Het aluminium zal een lichte weerspiegeling van de kleurrijke tuin geven.

Deze weerspiegeling is elk moment van de dag anders en wisselt ook nog eens met de jaargetijden. Zo ontstaat er een eigenzinnig object met een intieme binnenkant, aan het water.