Project Description

plaats: Hengelo
jaar: 2002
oppervlakte: 20000m2
status: prijsvraag, in samenwerking met Joost Woertman
opdrachtgever: Gemeente Hengelo
team: Remko Remijnse, Rocco Reukema, Isabel Rivas

 

Onze inzending ‘Suburban Platform’ is een antwoord op de huidige context, die en overgangsgebied vormt tussen het centrum van de stad en de omliggende woonwijken.

Het project stelt voor een continue relatie te leggen tussen de stad en de locatie. Deze relatie wordt gelegd door een verhoogde promenade die het bestaande kanaal volgt en zo ontworpen is dat hij op de schaal van de omliggende wijk goed functioneert.

De promenade vormt de ruggengraat van het project en stimuleert nieuwe ontwikkelingen hierlangs. De nieuwe woningen bieden een sub-urbane woonstijl temidden van een urbane morfologie.

De opzet van het plan bestaat uit een grote verscheidenheid aan woningen die onderling gegroepeerd liggen aan publieke en semi-publieke ruimtes. Deze ruimtes behuizen ieder een ander karakter; sommige bieden mogelijkheden tot recreatie en sociale activiteiten terwijl andere juist intimiteit en rust uitstralen.

Deze diversiteit zorgt voor spontane, onverwachte en verassende momenten terwijl de bezoeker zich door het gebied begeeft.

Suburban Platform-Axonometric

Suburban Platform-Eye level impression

Suburban Platform-Housing types 1 of 2

Suburban Platform-Housing types 2 of 2