Project Description

plaats: Stokkum
jaar: 2018
oppervlakte: 80 m2
status: gerealiseerd
opdrachtgever: particulier
team: Remko Remijnse, Agnese Argenti
aannemer: Tuinte Bouw
foto’s: Muckingafazing

Deze compacte duurzame mini villa is ontworpen vanuit één leefruimte die naar wens vergroot of verkleind kan worden. Vanuit de centrale woonkamer zijn alle overige ruimtes te betreden waardoor er geen gangzones in de villa aanwezig zijn. Middels schuifwanden zijn de 4 aangrenzende ruimtes bij de woonkamer te betrekken. Dit biedt optimale flexibiliteit en zorgt voor een zeer compacte plattegrond. De woning is richting de straat een gesloten zwart abstract volume. Richting de tuin is de woning compleet transparant. De grote schuifpui is in zijn geheel te openen waardoor de woonkamer en tuin één geheel vormen. De zwarte gevel vormt een verrassend contract met het lichte interieur met zijn witte gietvloer en berken wand- en plafondbekleding. De compacte woonkamer oogt ruimtelijk door zijn hoge plafond en minimale interieur. Deze mini villa is uitermate duurzaam en prefab gefabriceerd.