Project Description

plaats: Nijverdal
jaar: 2006
oppervlakte: 35m2
status:gerealiseerd (3de prijs, beste villa uitbreiding)
opdrachtgever: particuliere opdrachtgever
team: Remko Remijnse, Rocco Reukema

 

De nieuwe uitbouw voor de woonkeuken en werkruimte is een object dat zich opent naar de tuin. Ten opzichte van de bestaande woning is de uitbouw verdiept aangelegd zodat de relatie met de tuin meer direct aanwezig is.

Vanuit de bestaande woning daalt men af in de uitbouw. Deze afdaling wordt versterkt door het schuine aluminium dak . Hoewel de vorm als één geheel gezien kan worden zijn de verschillende ruimtes van de uitbouw duidelijk in de gevel afleesbaar.

Het transparante deel functioneert als woonkeuken terwijl het meer gesloten deel gebruikt kan worden als werkkamer. Het transparante volume van de woonkeuken is naar buiten geschoven. Dit zorgt ervoor dat het terras in 2 delen wordt verdeeld.

Het grootste deel van het terras ligt aan de woonkeuken en is niet overdekt. Dit deel kan via de schuifpui direct betreden worden en vormt zo een aanvulling op de woonkeuken. Het andere deel is een overdekte zithoek met meer privacy.
2by4-villa-uitbreiding_ontwerp
Villa extension

Villa extension-exterior

Villa extension-exterior

Villa extension-interior

Villa extension-kitchen

Villa extension-kitchen

Villa extension-kitchen

Villa extension-interior connection with villa-

Villa extension-existing/new-inside/outside connection

Villa extension-exterior dinning area