Project Description

place: Nijverdal
year:2006
size: 35 m2
status: completed (3rd prize, best villa extension)
client: private client
team: Remko Remijnse, Rocco Reukema

 

This villa extension provides the client with a new dining kitchen and an extra study room. The extension has an open spatial relationship with the forest like scenery outside.

Coming from the existing villa the extension generates a smooth decent to the dining room from where a large sliding door opens the whole facade towards the outdoor terrace.

The decent is emphasized in the facade by the sloping metal roof. Where the dining room has a strong focus on the garden behind the villa the study room focuses more on the garden in front of the villa. The dining room and study room are separated by a wall that can be rotated to create 1 big open space.

2by4-villa-uitbreiding_ontwerp

Villa extension

Villa extension-exterior

Villa extension-exterior

Villa extension-interior

Villa extension-kitchen

Villa extension-kitchen

Villa extension-kitchen

Villa extension-interior connection with villa-

Villa extension-existing/new-inside/outside connection

Villa extension-exterior dinning area