Project Description

plaats: Brielle, Netherlands
jaar:2013-2014
oppervlakte: 50 m2
status: bouwaanvraag
opdrachtgever: particuliere opdrachtgever
team: Remko Remijnse, Rocco Reukema, Georgios Siokas, Christine Vriesema

Deze bescheiden uitbreiding op de bestaande villa speelt in op de nieuwe woonwensen van de opdrachtgever en zorgt voor een complete nieuw en modern aanzicht vanuit de tuin. Op begane grond worden 2 bestaande ruimtes via de uitbouw gekoppeld aan de tuin. De bestaande woonkamer krijgt in de uitbouw een overdekte buitenruimte, de eetkamer krijgt een glazen ‘dining’ aan de tuin met schuifdeuren en de huidige werkkamer in de kelder krijgt een plek in de tuin en maakt het volume van de uitbouw af. De 3 functies zijn duidelijk afleesbaar en worden als volume bij elkaar gehouden door een wit aluminium kader. Het kader loopt schuin af en richt het blikveld naar het diepste punt in de tuin. Het interieur wordt in dezelfde stijl mee ontworpen en verzorgt de overgang van oud naar nieuw. De gehele uitbouw kan visueel worden afgesloten door een aluminium gordijn.

 

House extension Brielle

 

2by4-uitbreiding-Brielle-05