Project Description

plaats: Saint Estève, France
jaar: 2002
oppervlakte: 500m2
status: niet gerealiseerd
opdrachtgever: Chateaux St. Estève
Team: Remko Remijnse, Isabel Rivas

 

Deze nieuwbouw dient als uitbreiding voor het wijnbedrijf ‘Château Saint Estève’. Het huidige programma van het bedrijf ligt momenteel verspreid over de wijnvallei.

Door de nieuwbouw kan het totale programma ondergebracht worden op één locatie: naast de bestaande historische wijnkelder. In de nieuwbouw zullen programmaonderdelen als winkel, kantoor, proeflokaal, presentatieruimte, restaurantkeuken en 5 ‘chambre au vignoble’ opgenomen worden.

De nieuwbouw wordt los gehouden van de klassieke wijnkelder. De wijnkelder behoudt hierdoor zijn monumentale waarde. De ruimte tussen de nieuwbouw en de wijnkelder wordt gebruikt als corridor die voor de volledige ontsluiting zorgt.

De Vallei met zijn wijnvelden komt in alle aanwezige ruimten terug. Op de verdieping wordt de wijnvallei gevangen in grote verticale sleuframen en op de begane grond wordt het panorama van de wijnvallei benadrukt.

2by4-Wijnhuis-'St-Esteve'-interior
2by4-Wijnhuis-'St-Esteve'-surrouding-landscape

2by4-Wijnhuis-'St-Esteve'-main-entrance

2by4-Wijnhuis-'St-Esteve'-original-building

2by4-Wijnhuis-'St-Esteve'-surrounding-landscape