Project Description

place: Saint Estève, France
year: 2002
size: 500 m2
status: not completed
client: Chateaux St. Estève
Team: Remko Remijnse, Isabel Rivas

 

For the Château Saint Estève vineyard we designed an extension for their existing hameau. The extension combines different programs, like a caveau, salle de bureau, chambre au vignoble and a restaurant under one roof.

The extension is situated elegantly next to the classical wine cellar and production building and by using simple but robust materials the new extension smoothly blends in with the old.

A narrow corridor between the 2 buildings gives the guests a sneak peek into the existing wine cellar and the additional new programs. By walking the corridor guests will experience the whole wine making process from the pouring of the grapes to the tasting of wine.

From the bedrooms guests have a panoramic view of the vineyard, making a stay here an exciting and total experience.

2by4-Wijnhuis-'St-Esteve'-interior
2by4-Wijnhuis-'St-Esteve'-surrouding-landscape

2by4-Wijnhuis-'St-Esteve'-main-entrance

2by4-Wijnhuis-'St-Esteve'-original-building

2by4-Wijnhuis-'St-Esteve'-surrounding-landscape