Project Description

plaats: Zwolle
jaar: 1999
oppervlakte: 8m2
status: gerealiseerd
opdrachtgever: Gemeente Zwolle
team: Remko Remijnse

 

Voor dit project is een oude scheepscontainer getransformeerd tot een expositieruimte. Door de beperkte ruimte is er gekozen voor een minimaal ontwerp met de nadruk op licht en eenvoud.

Door de originele containerwanden te vervangen door translucente platen wordt de bezoeker ontvangen in een ruimte van licht. De gevel verhult alleen silhouetten van de bezoekers en eventuele beelden of teksten op de gevel wekken alleen suggesties op.

Hierdoor ontstaat er een spanningsveld tussen binnen en buiten. De collectie zelf bestaat uit matglazen panelen waarop gedichten geprint zijn. Door de panelen aan het plafond op te hangen lijkt de collectie te zweven in de open ruimte.

 

Art Paviljoen-exterieur

Art Paviljoen-exterieur

Art Paviljoen-exterieur

Art Paviljoen-exterieur

Art Paviljoen-interieur

Art Paviljoen-interieur

Art Paviljoen-exterieur en openbaar ruimte

2by4-art-paviljoen-03