Project Description

plaats: Rotterdam
jaar: 2010 -2012
oppervlakte: 32m2
status: gerealiseerd
opdrachtgever: VvE Scheepmakerskade/ Glashaven
licht adviseur: R. Vredenborg Modernista
team: Remko Remijnse, Rocco Reukema, Jille Koop, Nicolae Petrencu, Isabel Rivas

De nieuwe entree moet een balans vinden tussen een uitnodigend karakter voor bewoners en bezoek en een afsluitend karakter voor onbevoegden zoals hangjongeren.

Deze ogenschijnlijke tegenstrijdigheid vraagt om subtiele ontwerpingrepen die het voelbaar maken dat de trapopgang een semiprivaat ruimte is. De trap heeft een tussenbordes waar de trap een kwartslag draait. Dit zorgt ervoor dat het blikveld richting de nieuwe openbare ruimte gestuurd wordt.

De balustrade bestaat uit geperforeerd aluminium. Bij de hellingbaan bestaat de leuning en balustrade uit eenzelfde materiaal en eindigt deze in een verticaal element dat een herkenbaar baken vormt vanuit de omgeving. In de balustrade is led verlichting opgenomen waardoor ’s avonds een spel van licht ontstaat door de verschillende perforaties van het hekwerk. Het verticale baken toont tevens subtiel de straat en huisnummering.

De nieuwe entree zorgt voor meer sociale veiligheid en biedt een makkelijkere opgang voor de oudere bewoners. Met de nieuwe entree krijgt het appartementencomplex een frisse nieuwe uitstraling met behoud van de karakteristieken van het bestaande complex.

Entree Glashaven

Entree Glashaven-Close up

Entree Glashaven-Close up

Entree Glashaven-Panelen

Entree Glashaven

Entree Glashaven-Geperforeerde panelen-doorzichtigheid

Entree Glashaven

Entree Glashaven

Entree Glashaven

Entree Glashaven-Street view close up

Entree Glashaven-nacht Verlichting

Entree Glashaven-nacht Verlichting

Entree Glashaven-nacht Verlichting