Project Description

plaats: Spijkenisse
jaar: 2008
oppervlakte: 25m2
status: gerealiseerd
opdrachtgever: particuliere opdrachtgever
team: Remko Remijnse, Rocco Reukema, Leonor Coutinho

 

Met dit schilderspaviljoen wordt een nieuw gezicht geven aan het bestaande woonhuis en een overgang gecreëerd tussen de voor- en achtertuin. Het paviljoen bestaat aan één zijde uit een gevel die als een monoliet om de binnenruimte gevouwen is. De rest van de gevel is in verlijmd glas uitgevoerd met als accent een groot blauw glasvlak.

Het paviljoen is opgedeeld in 2 ruimtes; een atelierruimte en een bergruimte. De bergruimte is een half open ruimte die zich richt op de oprijlaan. Het atelier heeft een open karakter en geniet van het eindeloze uitzicht over de weilanden die zich aan de achterzijde van het woonhuis bevinden.

Aan beiden kanten heeft het paviljoen een groot overstek dat zowel de entree naar de tuin als de entree naar de oprijlaan benadrukt. Het overstek aan de tuinkant zorgt tevens voor een overkapping van het terras van het paviljoen. Richting de tuin kan de glazen gevel geheel open gezet worden waardoor er een directe relatie ontstaat tussen binnen en buiten.

Licht, lucht en ruimte zijn de klassieke thema’s die in het paviljoen terug komen. Deze worden benadrukt door de materialisering en het lijnenspel.

Art Studio-plan and concept
<
Art studio-section

Art studio-exterior view

Art studio-exterior view
Art studio-exterior view

Art studio-entrance area

Art studio-skylight
Art studio-skylight

Art studio-skylight

Art studio-skylight

Art studio-skylight detail