Project Description

place: Spijkenisse
year: 2008
size: 25 m2
status: completed
client: private client
team: Remko Remijnse, Rocco Reukema, Leonor Coutinho

 

This art pavilion creates a transition between the existing house and its gardens. It addresses the front garden on one side and the back garden on the other side. By doing so the pavilion ends up having 2 ‘front’ facades.

Both facades can be opened to interact with the gardens. From inside however the focus is directed mainly towards the back garden because of its endless view across the polder landscape which acts as a decorative and inspiring background for the artist.

The pavilion has a modern and minimalistic approach where playing with light is the key element.

Art Studio-plan and concept
<
Art studio-section

Art studio-exterior view

Art studio-exterior view
Art studio-exterior view

Art studio-entrance area

Art studio-skylight
Art studio-skylight

Art studio-skylight

Art studio-skylight

Art studio-skylight detail